Ο καρκίνος του εντέρου, μπορεί να εμφανίσει επίμονα συμπτώματα από το έντερο, φουσκώματα, πονάκια που κρατούν εβδομάδες, άλλοτε αιμορραγία κατά την κένωση που δεν οφείλεται σε αιμορροϊδες, και άλλοτε ανεξήγητη αναιμία.

Η διάγνωση του καρκίνου του εντέρου, γίνεται με κολονοσκόπηση και λήψη βιοψίας από τον γαστρεντερολόγο.

Στα αρχικά στάδια θεραπεύεται με εγχείρηση και μερικές φορές απαιτείται μετεγχειρητική προληπτική θεραπεία.  Σε καρκίνους του τελευταίου μέρους του εντέρου, του ορθού, μπορεί να προστεθεί και ακτινοθεραπεία. Επίσης, στις θεραπείες έχουν προστεθεί και νέα ανοσολογικά φάρμακα.

Υπάρχουν πολλοί μοριακοί υπότυποι τουκαρκίνου του εντέρου, που μπορεί να απαιτήσουν εξατομικευμένες θεραπείες, αν έχουν υποτροπιάσει ή αν έχουν κάνει μεταστάσεις στο συκώτι (ήπαρ).

Επίσης υπάρχουν και εναλλακτικές προσεγγίσεις, όπως θερμοκαυτηριασμοί, εμβολισμοί και χειρουργική αφαίρεση μεταστάσεων.

Ένας προχωρημένος καρκίνος του εντέρου αντιμετωπίζεται καλύτερα σε ένα εξειδικευμένο Ογκολογικό Κέντρο όπως αυτό του Ιατρικού Διαβαλκανικού, με έμπειρο και ενήμερο ογκολόγο που έχει στη διάθεσή του, πέρα από την συμβατική χημειοθεραπεία, νέα φάρμακα, καλούς χειρουργούς, ακτινοθεραπευτές, επεμβατικούς ακτινολόγους, παθολογοανατόμους κλπ