Δρ. Χρήστος Εμ. Εμμανουηλίδης

Ογκολόγος Παθολόγος

 • 15ετής εμπειρία στις ΗΠΑ - (πρώην) Αναπλ. Καθηγητή Πανεπιστημίου UCLA Καλιφόρνιας

 • Ιατρός του Ογκολογικού Κέντρου Ιατρικού Διαβαλκανικού Θεσσαλονίκης

 • Ειδικότητες

  • Παθολόγος (Πανεπιστήμιο Κοννέκτικατ, ΗΠΑ)
  • Ογκολόγος (Πανεπιστήμιο UCLA Καλιφόρνιας, ΗΠΑ)
  • Λοιμωξιολόγος (Πανεπιστήμιο UCLA Καλιφόρνιας, ΗΠΑ)
  • Διδάκτωρ Ιατρικής Καπποδιστριακού Πανεπιστημίου (Αθήνα)
  • Πτυχιούχος Κλασικής Φιλολογίας, ΑΠΘ (Θεσσαλονίκη) και συγγραφέας
 • Ερευνητικό έργο - Επιστημονική δράση

  Έχει δημοσιεύσει περί τις 110 επιστημονικές εργασίες και έχει δώσει πλήθος ομιλίες σε ογκολογικά συνέδρια, με περίπου 15 ομιλίες κατ’ έτος.
  Κατά την 15ετή παραμονή του στις ΗΠΑ, συμμετείχε σε πλήθος κλινικών μελετών με καινούργια φάρμακα.  Ήταν από τους σημαντικούς ερευνητές του Πανεπιστημίου UCLA.
  Στο Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνιας, ήταν από τους πρωτεργάτες στην εφαρμογή της ανοσοθεραπείας με μονοκλωνικά αντισώματα και αντικαρκινικά εμβόλια στους καρκίνους του μαστού, του εντέρου, του νεφρού, στο μελάνωμα, στο λέμφωμα κ.λ.π, καθώς και σε πολλά άλλα πρωτοπόρα φάρμακα.

  Στην Ελλάδα είναι μέλος Ερευνητικών Ομάδων και συνεχίζει την έρευνα, τις επιστημονικές δημοσιεύσεις, τις ομιλίες και την οργάνωση συνεδρίων.  Επίσης είναι πρωτοπόρος σε θέματα βιοομοειδών, έχει συμμετάσχει σε σχετικά συνέδρια και έχει αρθρογραφήσει για τα οφέλη και τους πιθανούς ενδοιασμούς.

  Έχει δημοσιεύσει περί τις 110 επιστημονικές εργασίες και έχει δώσει πλήθος ομιλίες σε ογκολογικά συνέδρια, με περίπου 15 ομιλίες κατ’ έτος.

  Συμμετείχε ως προσκεκλημένος ομιλητής σε Ογκολογικά Συνέδρια στις ΗΠΑ, στον Καναδά, στη Ρωσία, στην Ιαπωνία, στην Κίνα, στη Νότια Αφρική, στις περισσότερες Ευρωπαϊκές χώρες και στην Ελλάδα.

 • Σπουδές

  Μετά την αποφοίτησή του από την Ιωνίδειο Πρότυπο Σχολή Πειραιώς, εισήχθη δεύτερος στην Ιατρική Αθηνών (1978-84), εκπόνησε διδακτορική διατριβή στο ίδιο Πανεπιστήμιο (1984-86).

  Μετά την ολοκλήρωση της στρατιωτικής του θητείας στο Πολεμικό Ναυτικό (1986-88), μετέβη στις ΗΠΑ, όπου ολοκλήρωσε τις ειδικότητες του Παθολόγου στο Πανεπιστήμιο του Κοννέκτικατ (1989-92)  καθώς και Ογκολόγου στο Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνιας (UCLA).  Απέκτησε και την ειδικότητα του Λοιμωξιολόγου για να μπορεί να χειρίζεται καλύτερα τις παρενέργειες από τις θεραπείες. Εργάστηκε στο Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνιας στο Λος Αντζελες από το 1992-2005, όπου έφτασε στην βαθμίδα του Αναπληρωτή Καθηγητή Ιατρικής.

  Το 2014, παράλληλα με την εργασία του απέκτησε το πτυχίο Κλασικής Φιλολογίας του Αριστοτέλειου Πανεπιστήμιου Θεσσαλονίκης και μεταπτυχιακό τίτλο στην Ιστορία της Φιλοσοφίας.  Έχει εκδώσει τέσσερα βιβλία.

  Οι σχέσεις με τους ασθενείς

  Οι ασθενείς προσέρχονται στον Ογκολόγο Παθολόγος Δρ. Χρήστο Εμμανουηλίδη λόγω της τεράστιας εμπειρίας του, της σωστής στρατηγικής, και των επικαιροποιημένων γνώσεών του. Κατά την θεραπεία, διαπιστώνουν το αμέριστο προσωπικό ενδιαφέρον του για την πορεία της νόσου και τη θεραπεία της με ό,τι νεότερο υπάρχει στον τομέα της Ογκολογίας.

 • Προσωπικά στοιχεία

  Γεννήθηκε στη Δράμα τo 1960 και μεγάλωσε στην Αθήνα. Από το 2005 ζει στη Θεσσαλονίκη.

  Είναι πατέρας 4 παιδιών του Εμμανουήλ, του Στέργιου, του Σταύρου και της Ιολάνδας.

  Ομιλεί αγγλικά, ισπανικά και γαλλικά και μέτρια γερμανικά

 • Κοινωνική δράση

  Κατά την 15ετή παραμονή του στις ΗΠΑ, πέρα από το πλούσιο ιατρικό έργο, συμμετείχε σε τηλεοπτικές επιμορφωτικές εκπομπές της Ομογένειας και ήταν συνεκδότης του ελληνόφωνου περιοδικού «ΥΠΕΡ», στο Λος Άντζελες.

  Αρθρογραφούσε σχετικά με θέματα εθνογνωσίας ενώ είχε μια μόνιμη εκπομπή στο ελληνικό πρόγραμμα του Κοννέκτικατ με θέμα την ετυμολογία ελληνικών λέξεων του κοινού αγγλικού λεξιλογίου (The Greek you speak).

  Eίναι μέλος των ομεγενειακών οργανώσεων του Λος Αντζελες Hellenic University club  και Hellenic American Council.  Η δραστηριότητα του τελευταίου οργανισμού αφορούσε δράσεις lobbying στους βουλευτές της Καλιφόρνιας υπέρ των εθνικών θεμάτων.  Ήταν επίσης μέλος της οργάνωσης Americans for Democratic action.

  Κατά την τελευταία δεκαετία διαμονής στην Θεσσαλονίκη, έχει δώσει πλήθος ενημερωτικές ομιλίες προσκαλεσμένος από συλλόγους καρκινοπαθών.  Σχετικά είναι υπεύθυνος της οργάνωσης «Αντικαρκινική Ενημέρωση».  Επίσης έχει δώσει ομιλίες με θέμα «το ελληνικό έργο του Ελληνισμού του Λος Αντζελες» (Δημαρχείο Ιούνιος 2014)  και «Η συμβολή της άθλησης με τζούντο στην απεξάρτηση τοξικομανών» (Οκτώβριος 2014).  Κατέχει μαύρη ζώνη στο άθλημα αυτό.