Ρεπορτάζ από τον τοπικό Τύπο:

Εντυπωσίασε και καθήλωσε το κοινό η επιστημονική εσπερίδα με θέμα «Πρόοδοι στη διάγνωση και αντιμετώπιση του καρκίνου» που διοργάνωσε το Σάββατο 30 Νοεμβρίου 2019 στο Πνευματικό Κέντρο Κατερίνης (ΕΚΑΒΗ), το τμήμα ΑΧΕΠΑ-Κατερίνης «ΟΛΥΜΠΙΟΣ ΖΕΥΣ HJ-39». Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε σε συνεργασία με την Αντικαρκινική Εταιρεία Μακεδονίας-Θράκης και τέθηκε υπό την αιγίδα του Ιατρικού Συλλόγου Πιερίας. Κεντρικός ομιλητής ήταν ο Παθολόγος-Ογκολόγος, Δρ Χρήστος Εμμανουηλίδης.

Την εσπερίδα χαιρέτισαν ο Κυβερνήτης της ΑΧΕΠΑ ΕΛΛΑΣ, Ευστάθιος Κεφαλίδης, και ο πρόεδρος του τμήματος ΑΧΕΠΑ-Κατερίνης «ΟΛΥΜΠΙΟΣ ΖΕΥΣ HJ-39», ιατρός Δρ Παναγιώτης Ταρενίδης. Ακολούθησε η τοποθέτηση του Σταύρου Λάμπρου, προέδρου του παραρτήματος της Αντικαρκινικής Εταιρείας Μακεδονίας-Θράκης, ο οποίος στάθηκε στους στόχους και δράσεις της Αντικαρκινικής Εταιρείας και ειδικότερα του παραρτήματος Μακεδονίας-Θράκης. Ο ομότιμος καθηγητής Α.Π.Θ. Κωνσταντίνος Πολυζωΐδης, πρόεδρος της Επιστημονικής Επιτροπής του παραρτήματος Μακεδονίας-Θράκης, παρουσίασε το βιογραφικό του   κεντρικού ομιλητή Δρ. Χρήστου Εμμανουλίδη.

Ο κεντρικός ομιλητής της βραδιάς ο Παθολόγος-Ογκολόγος, Δρ Χρήστος Εμμανουηλίδης αναπτύσσοντας  το θέμα: «Πρόοδοι στη διάγνωση και αντιμετώπιση του καρκίνου» γνωστοποίησε μέσω στοιχείων και πινάκων τα αίτια της νόσου και τις προόδους στον τομέα των θεραπειών, επισημαίνοντας: «Πρέπει να απομυθοποιήσουμε το τέρας που λέγεται καρκίνος. Η άγνοια δημιουργεί φόβο. Αν γνωρίζουμε τον αντίπαλο τον νικάμε καλύτερα. Η γνώση είναι δύναμη. Στην Ελλάδα κάθε χρόνο τα κρούσματα του καρκίνου ανέρχονται στις πενήντα χιλιάδες. Οι μισοί δυστυχώς χάνουν τη μάχη με τη ζωή. Η έγκαιρη διάγνωση θεραπεύει. Η ανοσοθεραπεία έχει θετική εξέλιξη στην καταπολέμηση της νόσου.»

Ολοκληρώνοντας ο κ. Εμμανουηλίδης, ανέφερε ότι οι αρχές ζωής για τον καρκινοπαθή πρέπει να διέπονται γύρω από τις παρακάτω σημαντικές έννοιες, οι οποίες πρέπει να αποτελούν την καθημερινή του κορωνίδα: «Συνεργασία-αλληλοκατανόηση-αξιοπρέπεια-θάρρος-αισιοδοξία-δράση-στοχασμός-φιλοσοφία-μελέτη-χαρά-νοιάξιμο-ΑΓΑΠΗ»

Τέλος από μέρους του Ιατρικού Συλλόγου Πιερίας, χαιρέτησε την εσπερίδα το διοικητικό μέλος Κωνσταντίνος Μπαλτούμας, ενώ με επιστολές τους χαιρέτισαν την εκδήλωση, η Αντιπεριφερειάρχης Πιερίας, Σοφία Μαυρίδου, οι Βουλευτές Πιερίας, Ξενοφών Μπαραλιάκος, Άννα Μάνη-Παπαδημητρίου, Σάββας Χιονίδης, και ο πρόεδρος του Συλλόγου Καρκινοπαθών Πιερίας, Γεώργιος Καπετανάκης. Την εσπερίδα συντόνισε και παρουσίασε, ο Περικλής Χατζηγιάννης.